středa 28. února 2007

*Výstup* na *horu*


Co to bylo za den, neděle myslim. Krásný den, pěkné počasí = což značí někam vyrazit (ne do hospy). Ovšem vždy se musí stanovit cíl, takže na *hoře* je menší hotel - občerstvení ;), vyrazilo se. Bohužel ségra vzala jenom 70 Kc!!! Říkala jsem jí, vem nějaké prachy...ještě jsem se ptala, kolik má, rozuměla jsem dvě stovky. No bylo to teda jenom 70, takže to potom vypadalo nahoře jak u suchánků, ale pořídily jsme za to ještě docela dost věcí :))

Hafík byl docela v klidu (na takovéhle vysokohorské trasy má speciální popruhy - viz foto), docela poslouchala, nesežrala ani lidský exkrement s toaleťákem (byla hodně pochválena), někteří lidi jsou fakt prasata...kdyby zašli alespoň dál do lesa :/
Potkaly jsme jenom pár turistů se psama..jeden švýcarský bílý ovčák (naštěstí pes, takže vše proběhlo relativně v poho, i když pak trochu vrčela :) , nějaký malý čokl (směska, ten byl trochu nervní, proto byl málem zásah, ale vodítko a koš to naštěstí vždy jistí) no a pak nahoře asi 10 dalších psů (dobrman, retrívři, labradoři....) + 4 koně. Koníci tam jsou celoročně a ještě taky taková ta malá černá koza, co je v ZOO, ale ta tam nějak nebyla, vždycky se tam volně prochází a pes se může zbláznit. Na koníky taky štěkala, ale jenom přiměřeně, přece jenom jsou větší než ona :)

Vyfotila jsem tedy koníky, pes byl uvázán ke stromu (musí být pevný kmen, páč už jednou přišla do hospy i s částí okapu (nebrat). Mohla by jít i dovnitř, ale ona strašně žebrá (rozmazlenec) a otravuje, takže pěkně čekala venku....jako vždy.
V hospě hlava na hlavě, ale zrovna odcházeli lidi, takže stůl volný. Obsluha trochu vázla (jindy tam je 5 a 1/2 lidí, ale protože pěkné počasí, tak narváno), ale hodný pán za chvíli přišel a objednaly jsme teda jeden budvar desítku (docela hnus) a jedno male cerne (pivo levnější než nealko...klasika) + potom ještě hranolky s ďábelkou. Dohromady tedy 70 Kc :))) Na dýško nezbylo. A to jsem až potom zjistila, že měli nějakou akci, takže černý budvar byl jenom za 15!!!! a já musela pít takový hnus za 20 :( Z toho vyplývá, že líná huba = holé neštěstí (sem se mohla zeptat, ale bylo už pozdě). Příště teda jenom 12ku a beru vlastní prachy a nebudu šetřit :)).

Uvnitř mají v terárku udělaného ze staré skříně docela obrovského leguána (viz foto), viděla jsem ho vždy pouze v této poloze (on se snad nehýbe či co). Teda myslím, že to je leguán, na terárku je i stručný popis i s latinským názvem, co to vlastně je, ale já už to překvapivě zapomněla.

Venku je bufet a tam seděli tři starší chlapi a jak jsme tak kolem nich procházely, tak samozřejmě poznámky dost nahlas: jééé to jsou ale krásné slečny, a jakého mají hezkého pejska...no..krásná fenečka...apod. Ještě že se nechtěli nějak víc vybavovat.
Pak už teda cesta dolů (druhá verze, lesem). Nějací dva týpci se nechali vyvézt autem nahoru a dolů jeli na kolech...ehm...docela drsoni, zase až taková sranda to tím lesem není, některé místa jsou docela dost prudké. Ale asi to přežili, byly vidět jenom stopy od kol a žádné mrtvoly.

Ještě jeden incident byl, pes uviděl srnku (já teda taky, ale pozdě), takže za ní samozřejmě vyrazila...no musely jsme na ni čekat asi pet deset minut, než se milostpaní vrátila....aspoň se pořádně proběhla .))
Jo a ještě jedna poznámka. Nahoře nebyl skoro žádný sníh!!!!

12 komentářů:

lama řekl(a)...

to je story, fenecko :)) stejne po cernym nerostou prsa, tak co ;) ale je fakt, ze 12 budvar je rozhodne lepsi nez 10 ... no ale stejne, ty a pivo :)) ale chapu, chuda rodina, ty na mizine (coz je jasny, pac se valis doma u kompu a obcas zajdes na lekci taici) a segra jedina vydela nejakou korunu, ucite z nejaky podvratny cinnosti - ani nechci domyslet, ze ... devcata :D

mikra řekl(a)...

kdo rika, ze potrebuje aby mu neco rostlo? ;) ja za to nemuzu, ze v cr je pivo levnejsi nez voda :P a taici...pohladime hrivu kone nebo jak to tam je, to je moje filozofie...kazde rano vybehnu pred barak mezi stromy a uz hladim hrivy ;)
no a podvratna cinnost...mas moc bujnou fantazii...kulhanka uz radeji necti :P

lama řekl(a)...

nikdo tady vubec nic nerika, to je jen konstatovani faktu ... a kulhanka uz nebudu, nez neco napise, tak mi bude 40 :))

mikra řekl(a)...

ctu mezi radky ;))) a vubec...to neni zadny fakt ale stereotyp :P

lama řekl(a)...

stereotyp je, kdyz zenska rekne ze ji boli hlava :p

mikra řekl(a)...

stereotyp je, kdyz chlap rekne, ze jde na pivo :P

lama řekl(a)...

a ted si jeste porovname vyraz v obliceji pri "boli me hlava" a "jdu na pivo" :p

mikra řekl(a)...

ten je ovsem neporovnatelny ;) (btw...mas s tim nejak moc velke zkusenosti :)))

lama řekl(a)...

ja? vubec ne, to mam z knizek ;) krom toho je to vseobecna pravda, krome feministek ti to potvrdi kazdy :))

mikra řekl(a)...

vseobecna pravda v tvem podani = stereotyp :P a ted jdu spat, boli me hlava ;)

lama řekl(a)...

vem si prasecek, to vam pomaha, a obkladek na celicko, rano budes jak rybicka :p

mikra řekl(a)...

rozkaz lamicko :P