středa 4. dubna 2007

2 v 1


Budou to jakoby dva posty v jednom, pac se mi to nechce psat na vickrat (jeee ja zase pisu bez diakritiky...deformace) a hlavně, musím to všechno sepsat, dokud si to ještě všechno pamatuju.
Minulý....ne....předminulý týden se konala v Olomouci taková jako *konference*...no...prostě představení nových výrobků MEC 3, nejdříve tam chtěli jet rodičové, ale chytře jsme se nabídly se ségrou, že tam přece můžeme jet my dvě, oběd zadara pro každého návštěvníka, nebylo co řešit.
A hlavně, jako letošní novinka *alkoholová* zmrzlina - mojito, campari, sekt, pivo (?????)...to se přiznám, že bylo pro mě největší lákadlo...hlavně mojito..mňamy mňamy :))
Takže cesta do Olomouce vlakem v poho, až na to, že 2 přestupy...jinak to nešlo vyřešit, všude nacpali pendolina :( a zase až tak České dráhy nemiluju.
Taky jsem zjistila, ze nadr v Hranicích je úplně stejná budova jako ve Valmezu...naprosto stejný podchod, hlavní budova i vchod...zajímvé. Celá akce se konala v hnusném krabicovém komunistickém kulturáku hned před nadrem, ale i tak jsme bloudily, páč na mapy.cz to vypadalo úplně jinak. Naštěstí jedna hodná paní nás pak nasměrovala na správnou budovu a konference mohla začít.
Bylo nás tam docela málo, všichni dorazili předchozí den, proto se např. nekonalo mojito, protože jim došlo Bacardi!!! To fakt naštve...no tak aspoň teda byla zmrzka ze sektu a Campari
(byla jsem moc šikovná, takže kousek té červené hmoty se ocitl na mých kapsáčích, tudíž jsem musela jít na wc to zkusit odstranit...zrovna tam ovšem uklízel nějaký borec, žluté gumové rukavice, asi tak kolem 50 let, rádio tam měl puštěné na plné pecky a myslím, že si i prozpěvoval, no a jak mě viděl, co tam provádím, tak hned cože se mi to stalo a že doufá, že to není krev...ujistila jsem ho, že krev to určitě není, pouze Campari v kombinaci s červeným pomerančem...nejsem homofob, ale měl docela přiteplený hlas a vypadal dost divně :-O). Celkově jsem byla za celý den (od devíti do dvou) přežraná zmrzliny...dělali asi 6-7 druhů, takže oběd se docela šiknul. Tady je můj postřeh...když je člověk celý den ve styku s něčím sladkým (v mém případě v létě prodej zmrzky nebo výroba...do toho zákusky), tak i když to třeba nejím, tak stejně potom mám chuť jenom na něco pikantního, kyselého, maso,....hlavně ne nic sladkého! Ale to je všeobecná pravda...tak to je jenom k vysvětlení toho obědu :)) Jinak tu zmrzlinu dělal jako vždy hlavní technolog firmy, pravý Ital (holohlavý) a ten druhý je taky na nějakém důležitém postu, ale ten se hlavně specializuje na dorty, dezerty a ozdůbky (růžičky z jahod a tak...mohli jsme si vyzkoušet :))
Seděly jsme se ségrou uprostřed, druhá řada stolů, takže je docela bavilo, že si je pořád fotím :)) Párkrát zapózovali (zřejmě proto, že je ségra blondýna a těch je jak známo v Itálii málo ;)
Cesta domů proběhla standardně, stihly jsme nějaký o hodinu zpožděný rychlík :))
Pak následovala ještě menší oslava u mého strejdy s rodičovstvem a dalšími lidmi...no...víno bylo až moc dobré
(zjistila jsem, že notebook hodně hřeje, pokud člověk sedí rozvalený v křesle s noťasem na klíně :))...nemusela jsem řídit...taky dobře...jo a cestou zpět vedle cesty stál srnec a asi tři srnky.

To bylo jedno story, teď druhé :) Ségra zřejmě pojede v srpnu jako au pair do Francie, protože moje bývalá spolužačka z gymplu tam byla už několikrát u stejné rodiny a teď někoho shánějí, tak jí to tam domluvila a minulý týden v pátek se tedy konala informační schůzka s fotkama apod :) Kámoška s sebou vzala i svého kluka, který na stejném místě pracoval, takže samé povolané osoby...asi po půl hodině jsem se už orientovala ve jménech, kdo je čí dítě, jak se jmenuje paní na uklízení, že se ti manželé rozvedli a tak. Samozřejmě jsme probrali i causu Pornostar z WC, páč Kuba chodil taky na stejný gympl, akorát o rok výš...ale všichni to máme z jiného zdroje :))
Tohle ale není to hlavní, co jsem chtěla napsat :)) Hospa..klub(?) Stolárna se nachází na srategickém místě, kousek od nadru, což je výhodné, ale taky si pamatuju pár sprintů....tři minuty je fakt málo! :D No a u vchodu stál číšník (oni tam jsou docela svérázní :)) s nějakou holkou, skleněnku v ruce a :" dáte si? tohle je dnešní vstupenka dovnitř" :)) No, zdvořile jsme odmítli...Uvnitř bylo jenom pár lidí, ale asi za dvě hoďky se začala Stolárna celkem slušně zaplňovat (od osmi začínala hrát nějaká jazzová kapela), ale pořád nás tam bylo relativně málo...takže ten stejný týpek potom obcházel stoly se slovy: "...teď jdu balit brko, nedáte si? Klidně pojďte ven, super matroš." Opět jsme odmítli...i když já bych jako klidně šla, ale Kuba že nejde, že by si i dal, ale pak by se už nezvedl od stolu, no a kámoška se ségrou...to jsou ztracené případy :/ A sedět zhulená u stolu jako jediná, to se mi fakt nechtělo. Akorát potom už obsluha vázla, víno mi bylo doneseno až na třetí pokus...ještě že nepomotal pizzy :) Každopádně takhle vstřícnou obsluhu jsem už dlouho nezažila, co se trávy týče...samozřejmě ;)

A jenom tak btw...v telce (Události, komentáře) jsem zahlídla nějakého pána s příjmením Pičman...nebo podobně :D

5 komentářů:

lama řekl(a)...

haha, dobry, homofob ... zajimave, 2 prestupy, jako auto nic? jinak hlavne ze vy ste nezapozovaly, kdyz ste vobe stejny a pritom jiny (mi tu neco nesedi, ale to je jedno) X)
Francouzi sou divny ... to je tak vsechno co k tomu reknu ;)
Tak to nechapu, oni zajdou do knajpy, kde se nabizi nakej dobrej skanour a oni odmitnou ... tak nic. Segra a kamoska budou zrejme nejaky netykavky :D
Ad nadr - toto slovo v centru republiky nepouzivame :)))

Anonymní řekl(a)...

Zadne servitky s Ceskymi drahami. Ja je miluju dvojnasob a to pro ne pracuju! :-))

mikra řekl(a)...

lama: tak bohuzel vlastnime jenom jedno auto a jeden rodic s nim jezdi do prace X) a co ti porad nesedi...neznas termin *dvouvajecna dvojcata*?? :)) no a ja to samozrejme taky nechapu, proc jsme skoncili zase u zprofanovaneho alkoholu (pochybuju, ze by nekdo jenom tak rozdaval skunk X)...jinak kamoska neim jak na tom je, ale segra je celkem v poho, akorat resila Le Mans a ne tohle :/ ...no a nadr, to slovo se nauc...ja uz taky znam chrosti :DDD

nazghul: tak oni te plati, to je naprosto jasna loajalita k zamestnavateli ;)

lama řekl(a)...

tak sorry no, kazdej prazak ma aspon 3 auta, vsak taky na nas dela zbytek republiky :p ze by nekdo rozdaval skunk? ... sorry, ale listi huli deti na zakladce x) chrochro ;)

mikra řekl(a)...

ja uz asi ani nejak dneska nemam silu odporovat (deti a listi), ale s prvni polovinou komentu souhlasim...jeste ze to priznas :P