středa 13. června 2007

Kočičky a filmy


Na začátek radostná novina, na zahradě skutečně žije šedá kočka (viz. foto), která má s černým kocourem tři koťátka..pěkně barevně odstupňované, takže jedno skoro celé černé s nepatrnými pruhy, druhé černošedé s pruhy a třetí po mámě ;) (to je asi nejhezčí). Až teprve teď jsem je konečně viděla...a to už jsou docela velká ta koťata, celou dobu se asi schovávali, protože se bojí psa no a pak na zahradu chodí ještě jeden kocour, bílohnědý, no a na toho ta šedá prská a tak...vůbec se nebojí (kocour) a když zavolám čiči tak hned přiběhne a začne se lísat. Škoda že vypadají tak uboze. Tudíž když už jsme jim poskytli přístřeší, tak jsme jim tam dali i misku s mlíkem a piškotama...to jako zabralo, šedá se už nechá pohladit, ale koťata vůbec, člověk se přiblíží a hned zdrhají. Na ochočení to tedy asi nebude :( Včera se taky vidělo, jaký je náš pes hrdina...šedá kočka ji normálně odehnala a v klidu se šla schovat dovnitř :)) Takže pokud budou kočky na pozoru, nehrozí jim žádné nebezpečí ;)


Naked Lunch (1991)

Nahý oběd je hooodně psycho film, knižní předloha samozřejmě stejnojmenná kniha od Williama S. Burroughse a i když jsem knihu nečetla, dalo by se říct, že si s ní Cronenberg (btw taky Crash) poradil slušně, dobrá atmosféra po skoro celé dvě hodiny a hlavně výborný Peter Weller (sexy barva hlasu ;) - teď se dívám, že hrál i ve "24"...hmmm...a taky v Za mraky a to se cení :)) Jinak teda líp by se tenhle film sledoval společně s nějakýma drogama v sobě, ale to tady nechci zbytečně rozebírat ;) Čili 4****.


Citizen Dog (2004)

Občan pes je taky psycho film, ale úplně v jiném smyslu. Za prvé místo vzniku Thajsko, za druhé úplně jiná hudba (v Naked Lunch jazz a hlavně sax sóla ;). Za další plyšový medvídek hulící jedno cigáro za druhým se svou osmiletou majitelkou, které je vlastně 22 (!?) a tento zlozvyk méďa pochytil po ní, Pod...hlavní hrdina, reinkarnace babičky (dokonalé), sardinky, uklízečka, ghost rider a hlavně barvy barvy barvy...neskutečně barevný film. No a potom taky skvělá úvodní píseň...ještě teď si ji thajsky pobrukuju ;) Musím dát ovšem 4****, protože těch barev a všeho...no ke konci se to celkem táhlo, jinak by to bylo za 5 hvězd :)

7 komentářů:

lama řekl(a)...

No a ted uz zbejva phonecall Zdenkovi Srstku a povolat stab "Chcete me?" ;) Ja sem ted videl Na samote u lesa a davam 5* stejne jako modri chlapci :)

Anonymní řekl(a)...

jj, Peter Weller ma celkem velkou roli v patem dni Jacka Bauera. ;))

mikra řekl(a)...

hm, no nemusim asi povolavat zadny stab, pze kocky zmizly...uz tam proste nejsou, skoda...jinak "vejš, Radime" je samozrejme za pet a modri to vi :P

paty den Jacka...aha...tak ja jsem videla jenom dva dny, tak to je blbe ;)

lama řekl(a)...

o nic si neprisla zes videla jen dva jacky, i kdyz, 6 serie je dobra skoro jako prvni 2 ... skoro ...

mikra řekl(a)...

tak to je dobre...i kdyz Peter Weller hmm

Anonymní řekl(a)...

Mno, tak me dostal snad kazdy den. I kdyz proste Day 2 je pecka. Ale jinak mezi kritiky je asi uznavan nejvic Day 3.

mikra řekl(a)...

nj, jenomze ten treti zacal tak nejak divne a uz sem to nejak nestihala se na to divat...na nove ;)